Тестовете за откриване на разликите подобряват паметта и бързото мислене - изследователите знаят

...
Тестовете за откриване на разликите подобряват паметта и бързото мислене - изследователите знаят
Коментари Харесай

Можете ли да намерите 3-те разлики в изображението само за 11 секунди?

Тестовете за разкриване на разликите подобряват паметта и бързото мислене - откривателите знаят това от дълго време. Освен това такива проби ви разрешават да тествате вниманието си към детайлите и способността да намирате разлики сред съвсем идентични изображения.

Притежаването на мощен разум е извънредно значимо в днешния свят и откривателите имат вяра, че игрите, в които би трябвало да откриете разликите сред изображения с дребни разлики, оказват помощ да се изостри вниманието ви към детайлите и също по този начин да се развият мисловните качества на индивида.

В резултат на това играта Открий разликите може да бъде превъзходен избор за съчетаване на бизнеса с удоволствието - да прекараме времето и да подтикваме мозъка си, написа Jagran Josh. Доколко сте деликатни към детайлите, можете да ревизирате с елементарен тест: имате две изображения, в които би трябвало да намерите 3 разлики единствено за 11 секунди.

Изображението нагоре демонстрира две сходни рисунки, в които можете да видите състезател, който се приготвя за маратон. Бегачката е в изходна позиция, както се вижда от позата й. Но макар обстоятелството, че изображенията са съвсем идентични, има три разлики сред тях. Можете ли да ги намерите единствено за 11 секунди?

Изследователите означават, че сполучливото довеждане докрай на играта Find the Difference ще помогне за възстановяване на паметта, както и на образното усещане. Освен това сходни извършения могат да подобрят способността ни да се концентрираме.


Разлики в облиците на дамите спортисти Снимка: Fox Puzzle/YouTube

Трите разлики в изображенията са показани на фотографията нагоре, а точно:

прическата;
потника;
късите панталони.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР